Cerpen - Khairulnizam Bakeri (Fixi, 2012)
Oleh Penulis Novel Bestseller PECAH Hidup persis koleksi kisah pendek. Tiap detik kita himpun peristiwa yang memberi makna diri. Tak semua disimpan kemas dalam ingatan. Yang lebih menimbulkan tawa, yang lebih tajam menghiris jiwa - demikianlah yang lebih kekal di lembar memori. Tanpa sedar kita tulis satu-persatu agar tiba saat hati paling rusuh, kita selak dan baca aksara demi aksara. Saya harap CERPEN pun begitu juga. 16 kisah pendek atau kispen (saya lebih gemar label ini) yang bertebaran dalam wilayah minda, saya himpunkan untuk kalian. Ah, Bobo dan Fifi sudah mengiau. Perlu diberi makan -Khairulnizam Bakeri