Siong - M. Faiz Syahmi; Neesa Jamal (Fixi, 2014)
"Buka mata ..." Umar naikkan alis mata kanan tapi mata kiri tetap dipejam. "Dua-dua mata, buka. Kau tengok rupa aku ... macam siapa?" Umar termangu. di hadapan matanya seorang perempuan dengan tubuh bersaiz kecil sedang duduk bersimpuh atas angin di sudut penjuru bilik, bahagian atas. Kepalanya hampir mengenai siling. Rambutnya panjang, dibiarkan melepasi bahu dan dada. Kain bajunya jarang tapi labuh. "Macam ... Sarimah Ahmad masa muda." "Hahaha! Aku, Qarin. Aku ada banyak nama, tapi kau ... boleh panggil aku Sarimah. Kalau kau suka." "Qarin? Maksud kau ... jin?" "Setan juga boleh." "Setan ..." "Kenal Raja Ong Maha Perita Daria?" "Raja negeri mana? Dah jadi Agong ke belum?" "Pernah dengar mitos Raja Bersiong?"