RUKUN NEGARA MALAYSIA (Arkib Negara Malaysia, 2009)
Buku ini memaparkan sejarah ringkas dan matlamat Rukun Negara agar dapat difahami dan dihayati oleh segenap lapisan masyarakat. Matlamat utama buku ini diterbitkan adalah untuk menanam semangat perpaduan dan keharmonian dalam kalangan rakyat Malaysia