Tertulis di bintang-bintang - Green, John 1977- (Fixi verso, 2014)
Bab terakhir hidup Hazel Grace Lancaster sudah siap tertulis ketika dia di diagnos dengan kanser. Walaupun tumornya mengecil dengan keajaiban perubatan yang dinamakan Phalanxifor, dia hidup dengan penantian yang tak kunjung tiba sehinggalah suatu hari di Kumpulan Sokongan, kejutan paling besar dalam hidupnya muncul dalam bentuk seorang budak lelaki hot bernama Augustus Waters. Ini cerita tentang kesan-kesan sampingan kepada evolusi manusia yang berani memilih untuk jatuh cinta. Tapi tak semua yang tertulis di bintang-bintang itu sempurna.