Keajaiban 300 ayat al-Quran untuk melindungi diri daripada kejahatan jin dan syaitan, mengatasi kesusahan hidup dan menambah rezeki - Mansur Hakim (Pustaka Ibnu Katsir, 2015)
"Al-Qur'an adalah cahaya, petunjuk dan ubat bagi apa yang ada di dalam hati manusia. Barang siapa yang mengingkarinya, maka Allah s.w.t. akan membinasakan, dan barang siapa yang mencari ilmu selain darinya, maka Allah s.w.t akan menyesatkannya. Al-Qur'an merupakan tali Allah s.w.t. yang kuat, cahaya-Nya yang jelas, dan pegangan yang sangat dipercayai. Al-Qur'an tidak akan pernah pupus dan hilang, tidak dilingkungi oleh had-had dan tidak ada keraguan di dalamnya. Al-Qur'an yang telah memberi petunjuk kepada orang terdahulu dan yang terakhir. Sedangkan apabila para jin mendengarnya dibacakan, mereka terus kembali kepada kaumnya untuk memberi peringatan. Barang siapa yang beriman kepada al-Qur'an akan mendapat taufik daripada Allah s.w.t., dan barang siapa yang berkata-kata dengannya, bererti dia telah berkata jujur. Barang siapa yang berpegang teguh padanya, maka dia akan mendapat hidayah, dan barang siapa yang mengamalkannya, bermakna dia telah menjadi orang yang beruntung dan berjaya. Gunakanlah Al-Qur'an sebagai panduan hidup sepanjang hayat." -- Publisher