Misi kemanusiaan Syria & Syam travelog berdarah penggembaran dan teladan - Johan Ariff Ismail (PSN Publications, 2014)
Syria... bumi yang penuh dengan keberkatan, bumi yang dijanjikan, bumi yang dihamparkan dan bumi yang para malaikat mengibarkan sayapnya pada setiap saat kini bersimbah darah saban waktu akibat kegilaan regim Asaad. Apakah rahsia yang terdapat di bumi Syria? Apakah yang menyebabkan bumi Syria menjadi idaman bagi pihak-pihak yang berkepentingan dan kuasa-kuasa besar dunia hari ini?