Isteri dambaan dia - Uji Norizqi (Love Novel Enterprise, 2015)
ARTINA NEDIESHA seorang gadis metropolitan. Dia dilahirkan dalam keluarga berada dan berkedudukan. Dek kerana ketegasan dan kesombongan Engku Masitah, dia prejudis kepada ibu sendiri. RIFQI EKHSAN seorang yang berpendidikan tetapi hidup sederhana. Mengusahakan tanah di kampungnya. Seorang anak yang bertanggungjawab kepada keluarga dan penyayang orangnya. Ke kota mencari pekerjaan, menemukan dia dengan si gadis cantik, lincah dan gemar bersosial. Bekerja di bawah satu bumbung, menyebabkan Nediesha mendekati Rifqi.Namun kegedikan Nediesha cukup membuatkan Rifqi lemas. "Cik Nediesha nak makan sini juga ke?" "Tak. Nak tengok awak." "Cik nak bawa saya ke mana?" "Pejabat kadi." Orang kata cinta itu buta tapi bagi aku cinta ini gila. Bila dalam hati hanya ada nama dia, mana nak nampak masalah di kemudian hari. Yang aku tahu hanya ingin memiliki dia. Sedarkah aku dia kuli, aku anak bos? Sedarkah aku dia suasa, aku emas? Sedarkah aku wujudnya jurang di antara kami? Taraf hidup kami cukup berbeza.