Fajar di bukhara - Marini Mat Zain (Fixi, 2015)
Fahim (24 tahun) dibesarkan di sebuah perkampungan. Baru sahaja lulus peringkat sarjana muda dengan cemerlang, Fahim ditawarkan biasiswa untuk menyambung pelajarannya ke Uzbekistan oleh sebuah syarikat minyak antarabangsa untuk membuat kajian peringkat sarjana di sana. Fahim bersetuju menerima tawaran tersebut kerana dia merasakan peluang tersebut sangat besar untuk dilepaskan. Sahabat Fahim, Citra (24 tahun) turut merasa gembira akan tawaran tersebut