Apa jadinya hidup tanpa Islam - Firdaus Shaharudin (Must Read, 2015)
Mengapa Yahudi suka apabila agama Islam dipisahkan daripada pentadbiran? Agama Kristian juga pernah disatukan dalam pentadbiran, namun akhirnya dipisahkan. Apa puncanya? Mengapa syriat Islam dan kepimpinan Nabi Muhammad SAW diperakui oleh pakar-pakar dari barat? Apa istimewanya Islam yang tiada pada agama lain? Hanya kerana menentang kepimpinan yang zalim, lidah mereka dipotong dan mereka dibakar hidup-hidup. Siapa mereka ini? Seribu orang mati dibunuh dalam masa satu malam dan 9 juta orang menderita terkorban dalam tempoh lima abad. Inikah natijahnya hidup tidak berlandaskan Islam.