Trilogi murtad #3 qisas - Hasrul Rizwan (Trilogi murtad, 2015)
"Hang nak cari sebab untuk bunuh depa la ni?" "Bukan sebab.... tapi lesen." Derap tapak kaki Adam kedengaran kuat menginjak pelantar kayu menuju ke tingkat bawah. Satu persatu anak tangga dituruni menuju ke arah Akhil sambil menjinjing buku dengan senyuman yang puas. "Setiap daripada depa empat orang ni pernah membunuh dan takdak satu pun yang pernah dijatuhkan hukuman." Adam menjulang buku sambil menunjukkan gambar yang terlekat di dinding. Langkahnya dimatikan di hadapan Akhil yang masih tercangak-cangak. Buku itu diselak dan diangkat separas wajah adiknya yang tersentak gamam. Dengan mata yang membulat Akhil membaca tajuk yang tertera di helaian yang dibuka: BAB : QISAS. DARAH DIBAYAR DARAH. BUNUH DIBALAS BUNUH.