Pekan-pekan kertas - Green, John 1977- (Fixi verso, 2015)
Terjemahan novel bestseller antarabangsa PAPER TOWNS. "Semuanya nampak buruk kalau ditengok dari dekat," kata Margo. "Tapi kau tak," jawabku tanpa berfikir panjang. Dahinya masih melekat pada gelas. Dia menoleh dan tersenyum. "Aku nak bagi tip sikit: kau nampak cute bila kau yakin. Dan tak sangat bila kau tak." Belumpun sempat aku menjawab apa-apa, matanya telah beralih ke pemandangan itu semula. "Ada jugak yang tak cantik: dari sini, kau tak boleh nampak karat atau cat tanggal atau apa-apa jelah, tapi kau boleh tahu itu tempat apa. Kau boleh tau yang semua tu hanya palsu. Nak kata diperbuat dari plastik pun bukan, sebab tak kuat. Itu semua pekan kertas."