Ketenteraan dan peperangan senjata, taktikal dan teknologi - Abu Abd. al-Halim (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2014)
uku ini memberikan pandangan menyeluruh berkaitan aspek ketenteraan dan peperangan. Pembaca sasaran buku ini bukan sahaja pihak Angkatan Tentera Malaysia dan individu yang berminat menyertai Angkatan Tentera Malaysia, malah kepada pembaca umum yang ingin mengetahui pahit maung yang dihadapi oleh anggota berpakaian seragam dalam kerjaya mereka. Huraian buku ini disertakan dengan gambar foto untuk membantu pembaca memahami dunia anggota tentera dan situasi perang yang pernah berlaku dahulu, khususnya Perang Dunia Pertama dan dan Perang Dunia Kedua.