Memahami diabetes panduan mengurus diabetes, tip & kehidupan yang lebih sihat - Wan Hassan Wan Ismail 1953- (Telaga Biru, 2015)
Buku "Memahami Diabetes" ini untuk merungkai persoalan kita tentang diabetes disamping memahami penyakit tersebut. Secara tidak langsung, buku ini sesuai dijadikan bahan rujukan kepada pelajar, perpustakaan dan hospital kerana menjawab segala persoalan masyarakat berkaitan dengan diabetes. Buku ini turut padat dengan tip menjaga diet sihat, senarai makanan yang sesuai dimakan atau sebaliknya serta amalan gaya hidup sihat daripada pakar. Seterusnya, buku ini turut mengetengahkan panduan memantau aktiviti dan amalan pemakanan dengan berpandukan jadual pemakananan serta tip-tip lain yang diberikan.