Mydin di sebalik tabir - Siti Hawa Mohd. 1954- (MPH Publishing, 2014)
Secara logiknya, Tuan Mydin boleh mendapatkan pekerjaan dengan mudah iaitu dengan bekerja dengan bapanya. Tetapi ini bermakna kebolehan Tuan Mydin tidak akan diuji dan diketahui. Oleh yang demikian, Tuan Gulam (ayahanda Tuan Mydin) telah mengaturkan supaya anaknya Tuan Mydin bekerja di kedai kawannya. Tidak lama selepas itu, Tuan Mydin bekerja pula dengan abang iparnya, Mr. Peerbhai. Tuan Mydin mengetahui bagaimana cara-cara untuk berniaga tetapi beliau masih memerlukan bimbingan dan panduan kepada hala tuju yang betul