Hati ini milik Mu luahan dan cetusan hati dalam membebaskan diri dari rangkul erat belenggu kehidupan - Mogahed, Yasmin (Light Upon Light, 2014)
Karya ini khas untuk menyedarkan dan membangunkan hati-hati yang serta memperlihat perspektif baharu mengenai cinta, kehilangan, kebahagiaan dan juga keperitan hidup. [Buku ini] akan mengajar pembaca untuk mendepani kehidupan ini tanpa perlu menjadi hamba kepadanya. Buku ini umpama buku panduan bagi memelihara dan melindungi pemberian Allah swt yang paling agung: sekeping hati.