Episod perjalanan hati tarbiah basah - Syed Salahuddin Syed Ayob (Sentap Press Sdn Bhd, 2015)
"Bilakah kali terakhir pipimu DIBASAHI air mata keinsafan?" - Adakah hatimu gelisah? Adakah hatimu gundah-gulana? - Adakah hatimu pedih, sedih dan sempit dek kerana dosa dan pelbagai masalah yang menimpa? - Mungkinkah HATIMU sudah lama tidak di BASAHI dengan iman? - Bagaimana pula dengan air matamu? - Sudah berapa lama ia kekeringan? - Sudah berapa lama ia tidak berlinangan kerana penyesalan? - Dan sudah berapa lama pipimu tidak di BASAHI air mata keinsafan?