Memburu keberkatan ilmu - Mohammad Nidzam Abdul Kadir (Telaga Biru, 2014)
Buku yang menjadi tatapan pembaca ini menjadi pilihan yang tepat bagi menghuraikan persoalan-persoalan sekitar proses mencari dan mendapatkan ilmu. Buku ini menyajikan kepada anda penerangan konsep dan dasar ilmu dalam Islam. Mengemukakan kitab-kitab dan rujukan yang sesuai dalam proses mencari ilmu agama. Memberikan panduan berguna yang berupaya mendidik jiwa agar mencintai ilmu. Persembahan buku yang ringkas, padat dan menarik. Buku "Memburu Keberkatan Ilmu" ini sangat sesuai menjadi panduan yang terbaik bagi individu dalam proses pencarian ilmu agama. Semoga buku ini membawa sebanyak mungkin manfaat dan pedoman buat kita bersama.