Jangan pandang sebelah mata, bro! - Syima Syawal (Penulisan Enterprise, 2013)
"Happy birthday to you... Happy birthday to you... Happy birthday to you..." Andai lagu itu selalu dinyanyikan ketika majlis ulang tahunnya sebelum ini... namun berbeza tatkala irama dan lagunya bertukar menjadi... "Aku terima nikah Mira Maira binti Amir..." Ketika dia menginjak usia 19 tahun, MIRA MAIRA rasa bingung, keliru dan pasrah. Dengan rasminya dia telah menjadi isteri kepada lelaki yang bernama ALIF HAZRIQ BIN DATO MUSTAFFA HARUN. CEO sebuah syarikat produk kecantikan