Modal insan transformasi menjana kelestarian - Abd. Jalil Borham; Ahmad Fazullah Mohd. Zainal Abidin; Hassan Ahmad; Munira Abd. Razak (Penerbit Universiti Malaysia Pahang, 2011)
Membincangkan persoalan modal insan dan pembangunnnya dari pelbagai perspektif kearah kesejahteraan dan kelestaraian insan secara kajian kauntitatif dan kualitatif.Perbincangan dalam buku mencerminkan idea yang relevan tentang isu pembangunan modal insan dalam menghadapi cabaran kearah kesejahteraan insan dan kelestaraian alam.