Doktor love - Nora Isma Fuad (Grup Buku Karangkraf, 2015)
Hujan... membawa kepanasan kepada cinta yang gersang... Doktor Shahril Adli digelar Doktor Love tanpa diketahui punca. Dari Ireland dia membawa gelaran itu sehinggalah dia menjejak kakinya ke Pulau Lagenda. Dia hanya mahu mencapai taraf champions yang membawa pencapaian dalam misi perubatan. Dalam pencariannya mencari cinta manusia, dia alpa dalam mencari cinta Pencipta. Dalam rintik hujan, dia mengalami tragedi yang menjadikan dia kehilangan jejak cinta Amelia. Dia bertemu Farhana, gadis yang baru berusia 19 tahun, pelajar tingkatan enam yang dianggap bijaksana, sopan dan mematuhi tuntutan agama. Farhana seolah-olah dicipta Pencipta sebagai Hawanya. Farina, kakak kedua Farhana, pernah kehilangan kekasihnya satu masa lalu akibat jarak perhubungan mereka. Dia lebih rela memilih keluarganya berbanding terpaksa tinggal jauh hingga ke Sarawak. Dalam rintik hujan, mampukah Doktor Shahril Adli melupakan Amelia dan membuka hatinya untuk Farhana? Adakah Farhana benar-benar Hawa yang diciptakan untuk sekeping hati milik Doktor Shahril Adli? Farina, akan terus patah hatikah atau akan bertemu pengganti?