Tragedi Uhud mengapa Islam tewas? - Mutalib Maarof (Must Read, 2014)
Mencatat sejarah hitam dalam sejarah peperangan Islam. Namun di sebalik kisah duka itu terkandung iktibar untuk umat Islam. Buku ini menganalisis peristiwa Uhud daripada sumber al-Quran serta menghuraikan iktibar daripada peristiwa ini mengikut kronologi ayat daripada Surah Ali Imran.