Perubatan al-Quran rawatan penyakit kronik - Lokman Abdul Hamid (Perubatan al-Quran, 2015)
Punca, simptom dan langkah pencegahan dirungkai satu per satu dengan garapan gaya bahasa yang mudah difahami oleh golongan umum. Isi buku ini padat dengan kupasan bagaimana al-Quran memiliki kuasa penyembuh yang tidak mampu dinafikan, meskipun proses rawaan tersebut tidak dapat dibuktikan secara saintifik.