Maharaja Napoleon Bonaparte jatuhnya sebuah empayar - Abdul Latip Talib 1954- (PTS Publishing House Sendirian Berhad, 2015)
Waktu ini Napoleon sudah merajai Eropah. Satu per satu medan tempur dia kuasai. Tidak ada kuasa yang dapat berkata tidak kepada Napoleon Bonaparte. Baik dalam negara, mahupun luar negara. Empayar Perancis semakin kuat. Sehingga Napoleon Bonaparte mendapat gelaran tertinggi, iaitu Maharaja Napoleon. Namun semua itu berubah apabila Maharaja Napoleon bersama dengan 650,00 Orang tentera, berarak ke Empayar Rusia. Apa akhirnya empayar ini?