Sultan Muhammad Al-Fateh penakluk Konstantinopel - Abdul Latip Talib 1954- (PTS Litera Utama Sdn. Bhd., 2014)
Kisah perjuangan Sultan Muhammad Al-Fateh bagi menawan kota yang paling kebal pada abad pertengahan, Kota Konstantinopel. Kisah bagaiaman beliau bermula sejak daripada kecil, sehinggalah mencapai kemuncak kejayaan pada awal umur 20-an