Hang Nadim laksamana jihad - Abdul Latip Talib 1954- (PTS Litera Utama Sdn.Bhd, 2013)
Ini bukanlah Hang Nadim dalam kisah Singapura dilanggar Todak, tetapi ini adalah Hang Nadim anak Hang Jebat. Kisah Hang Nadim yang menentang penjajah Portugis tanpa erti kenal menyerah