Perang Salib Kedua pembukaan Baitulmuqaddis - Abdul Latip Talib 1954- (PTS Litera Utama Sdn.Bhd, 2013)
Kisah Perang Salib Kedua. Selepas tentera Islam tewas pada Perang Salib Pertama, tentera Salib semakin berkeyakinan bagi meluaskan kuasa mereka. Namun mampukah tentera Salib menghadapi kebangkitan tentera Islam?