Transformasi organisasi konsep dan teknik pelaksanaan - Musa Ali (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2015)
Untuk kekal relevan dan berdaya saing, organisasi tidak dapat mengelak daripada melakukan transformasi. Persoalan yang sering dibangkitkan ialah cara menterjemahkan hala tuju organisasi ke dalam bentuk strategi dan tindakan pada peringkat individu, sekali gus menginstitusikan dan menjadikan transformasi sebagai budaya dalam kalangan anggota organisasi. Buku ini memberi dimensi baru pelaksanaan transformasi organisasi berserta teknik pelaksanaan yang diperincikan sehingga mudah difahami dan diaplikasikan segera. Ketua eksekutif, pengurus, pentadbir dan pegawai yang terlibat dalam usaha memimpin atau membantu melaksanakan agenda transformasi di organisasi masing-masing tentunya akan mendapat manfaat daripada penulisan buku ini.