Maklumat mengenai larangan penggunaan bahan bagi tujuan tertentu = information on the prohibition of substances from certain purposes (Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kementerian Sumber Manusia Malaysia, 2000)
Dokumen ringkas ini bertujuan untuk memberi makluman kepada majikan berkenaan dengan larangan penggunaan beberapa bahan berbahaya untuk tujuan tertentu. Ia juga memberi maklumat ringkas mengenai sebab-sebab larangan itu dikenakan