Falsafah akhlak - Mohd. Nasir Omar (Siri Islam dan pembangunan Malaysia, 2010)
Buku ini menganalisis secara tematik beberapa dimensi penting disiplin falsafah akhlak termasuk takrif, skop dan kepentingan akhlak, tinjauan perbandingan tentang kronologi pertumbuhan etika Barat dan Islam