Dustur Wa Salatin perlembagaan dan para sultan - Khairil Annas Jusoh (Yayasan Penyelidikan Transformasi, 2014)
Dilahirkan sebagai relaian rujukan terkini yang meneruskan kesinambungan khazanah keilmuan. Ia lahir sebagai usaha memperjelaskan peranan dan peri mustahaknya keberadaan institusi beraja dalam sistem pentadbiran negara.