Berliterasi dalam pelbagai konteks cabaran dan pendekatan - Ambigapathy Pandian; Murshidi Harun; Tan, Hock Thye (Pusat Pengajian Bahasa, Literasi & Terjemahan, Universiti Sains Malaysia, 2013)
Buku ini menyingkap aspek literasi dalam pelbagai konteks. Dalam koleksi ini, perspektif berliterasi diletakkan dalam cakupan yang luas yang membicarakan bukan sahaja asas literasi dari segi keupayaan memahami huruf, membaca, dan menulis dan tetapi juga literasi tahap yang lebih tinggi dari segi keupayaan berbahasa dan berkomunikasi dengan baik dalam pelbagai sudit pengetahuan serta pemahaman.