Pembangunan, penggunaan dan penilaian sumber alam - Mohd Nasir Nawawi (Penerbit Universiti Malaysia Terengganu, 2008)
Buku ini menghimpunkan kajian penyelidikan ilmiah dari perspektif ahli ekonomi yang disusun dalam tiga bahagian. Kajian empirikal berkaitan isu pembangunan dan penggunaan sumber alam meliputi peringkat global sehingga kepada sudut pandangan setempat. Manakala, bahagian penilaian sumber alam memperlihatkan penggunaan alat ekonomi dalam memberi nilai kewangan kepada sumber alam yang sering menjadi isu di peringkat perancangan atau penilaian kos dan faedah sesuatu objek.