Strategi pembelajaran bahasa - Kamarul Shukri Mat Teh (Penerbit Universiti Malaya, 2010)
Buku ini menghuraikan bidang Strategi Pembelajaran Bahasa (SPB) secara komprehensif dan ekstensif. Pelbagai aspek dikupas dalam menjelaskan nilai kebergunaannya. Ini disokong pula dengan hasil kajian yang bersifat empirikal. Tumpuan utama diberikan kepada topik-topik mengenai pendefinisian, ciri-ciri dan teori.